Zo bereik je een recruiter op LinkedIn (2024)

Wist je dat er elke minuut 6 mensen worden aangenomen via LinkedIn? Uit het Jobvite 2020 Recruiter Nation Report blijkt zelfs dat 72% van de recruiters LinkedIn het meest effectief vindt bij het doorlichten van kandidaten tijdens het wervingsproces. LinkedIn is niet zomaar een platform voor werkzoekenden; het is een krachtig instrument dat je carrièrekansen aanzienlijk kan vergroten. Maar als je LinkedIn alleen gebruikt om te solliciteren zonder connecties op te bouwen met recruiters, doe je het verkeerd.

In deze blog gidsen we je stap voor stap hoe je contact kunt opnemen met recruiters via LinkedIn. We bespreken ook hoe je effectief koud kunt benaderen, een techniek waarmee je jezelf op de radar van recruiters kunt krijgen en je carrière een boost kunt geven.

Van onze expert

Meyonda Verwer , onze recruiter met jarenlange ervaring in het werven van kandidaten, is een groot voorstander van koud benaderen. Ze gelooft sterk in de kracht van proactief zijn in je zoektocht naar carrièrekansen. Door zelf initiatief te tonen en direct contact op te nemen met recruiters, laat je zien dat je gedreven bent en serieus bent over je professionele ontwikkeling.

Koud benaderen houdt eigenlijk in dat je vanuit eigen initiatief contact opneemt met een (in dit geval) recruiter, een verrassing in de inbox! Vertel de recruiter wie je bent, waar je naar op zoek bent en waarom je denkt dat diegene jou kan helpen. Vaak loopt dit uit in een leuk persoonlijk contact, of een kopje koffie, en kun je samen met de recruiter sparren voor een passende match in jouw carrière.

Om je op weg te helpen, heeft Meyonda een gedetailleerde handleiding gemaakt over hoe je contact kunt opnemen met recruiters, inclusief voorbeelden die zijn afgestemd op verschillende situaties.

Maak je profiel recruiter-klaar

Voordat je actief LinkedIn gebruikt om recruiters te benaderen, zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel compleet is en opvalt tussen de honderden andere sollicitanten waarmee recruiters in contact staan. Dit hebben we alvast voor je geregeld.

Hoe vind je de juiste recruiter op LinkedIn

Als je “recruiter” in de zoekbalk typt, verschijnen er miljoenen resultaten. Maar geen zorgen, niet al deze resultaten zullen voor jou nuttig zijn. Je kunt het beste goede filters toepassen zodat je de juiste persoon kunt contacteren en de kans om jouw droombaan te vinden te vergroten.

Zo bereik je een recruiter op LinkedIn (1)

Maak een lijst van alle bedrijven en agentschappen waarvoor je zou willen werken. Gebruik vervolgens de LinkedIn-zoekbalk om de bedrijfspagina's te vinden en klik op de link van de werknemers - dit toont een lijst van alle werknemers die bij dat specifieke bedrijf werken, van de CEO tot de stagiair. Gebruik nu de zoekbalk om specifieke rollen te vinden zoals Recruiter, Talent Acquisition Specialist, Head of Talent, Recruitment Consultant, HR Manager, Recruitment Manager.

Maar het kan zijn dat je niet op zoek bent naar een specifiek bedrijf, maar meer naar een onafhankelijke recruiter of headhunter die gespecialiseerd is in jouw branche. In dat geval typ je “recruiter” in de zoekbalk en gebruik je verschillende zoekwoorden en categorieën om je zoekopdracht te verfijnen.

Zo bereik je een recruiter op LinkedIn (2)
Zo bereik je een recruiter op LinkedIn (3)
Zo bereik je een recruiter op LinkedIn (4)

Maak contact en bouw een relatie op

Het is een goed idee om eerst een connectieverzoek te sturen wanneer je een recruiter op LinkedIn benadert. Vergeet niet een bericht toe te voegen aan je verzoek.

Hier is hoe je contact opneemt met recruiters op LinkedIn en een goede relatie opbouwt:

  • Open het profiel van de recruiter en klik op Connectie maken. Klik vervolgens op Bericht toevoegen, en er zal een berichtvenster openen. Daar schrijf je het bericht dat je wilt meesturen met je connectieverzoek.
  • Gebruik het berichtvenster om jezelf voor te stellen. Hoe persoonlijker je bericht, hoe groter de kans op acceptatie en succes!
  • Vermeld iets als “Ik zag je profiel” of vraag zelfs of ze voor deze functie aan het werven zijn.
  • Vertel je potentiële connectie waarom je hen schrijft. Houd je bericht kort en krachtig. Je hebt maximaal 200 tekens in de connectienotitie.

Wacht een paar dagen en je hebt een nieuwe connectie! Nu ben je goed op weg.

7 voorbeeldberichten aan recruiters op LinkedIn

Zodra je connectieverzoek is geaccepteerd met de recruiter, is het tijd om een bericht te sturen. Elke situatie is anders en er is geen cookie cutter formule voor hoe je een recruiter een LinkedIn-bericht stuurt. Daarom heeft Meyonda een aantal voorbeelden voor je geschreven die je kunt toepassen in je eigen specifieke situatie.

#1 Je bent al jaren lang werkzaam en je wil een nieuwe uitdaging

🖌️ Onderwerp: Interesse in nieuwe uitdaging binnen Ruimtelijk OntwikkelingHallo Meyonda,Mijn naam is Jan de Vries en ik wil graag contact met je opnemen om mogelijke samenwerking te bespreken. Ik zie dat je een recruiter bent bij Refuerzo. Met zes jaar ervaring in de ruimtelijke domein, waaronder het project "Nieuw Centraal Station" waar ik verantwoordelijk was voor de vergunningverlening en naleving van de omgevingswetgeving, ben ik momenteel op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Ik zou graag willen weten of ik in aanmerking zou kunnen komen voor enkele van jullie huidige vacatures als vergunningverlener.Ik voeg ook mijn CV bij zodat je deze kunt bekijken.Ik hoor graag van je!Jan de Vriesjan.devries@email.com0612345678 

#2 Je bent net klaar met je studie en wilt een stage zoeken

🖌️ Onderwerp: Stageverzoek in Ruimtelijke OntwikkelingHallo Meyonda,Mijn naam is Janneke de Vries en ik wil graag contact met je opnemen om mogelijke stagemogelijkheden te bespreken. Ik zie dat je een recruiter bent bij Refuerzo. Ik ben recent afgestudeerd in Ruimtelijke Ontwikkeling aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik me gespecialiseerd in duurzame stedenbouw en heb ik onder andere gewerkt aan het project "Groen Amsterdam", waarbij we innovatieve oplossingen voor stedelijke vergroening hebben ontwikkeld en gepresenteerd.Nu ik mijn studie heb afgerond, ben ik op zoek naar een stageplaats om mijn theoretische kennis in de praktijk te brengen en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Ik ben zeer geïnteresseerd in de mogelijkheid om te werken aan uitdagende projecten binnen jullie organisatie en bij te dragen aan innovatieve ruimtelijke oplossingen.Ik voeg ook mijn CV bij zodat je deze kunt bekijken.Ik hoor graag van je!Janneke de Vriesjanneke.devries@email.com0612345678 

#3 Je wilt een carrière switch maken naar een andere sector

🖌️ Onderwerp: Uitdagingen aangaan in duurzame energie en infrastructuur bij FaseGroenBeste Jan,Mijn naam is Thomas Bakker en ik ben momenteel werkzaam als projectleider bij Bouwbedrijf De Vries, waar ik de afgelopen vijf jaar heb gewerkt aan diverse grootschalige bouwprojecten, waaronder het nieuwe stadion van FC Stadhaven. Na het behalen van mijn master in Bouwkunde aan de TU Delft, ben ik op zoek naar nieuwe uitdagingen in de sector van duurzame energie en infrastructuur.Ik heb met veel interesse gezien dat FaseGroen betrokken is bij baanbrekende projecten zoals het windmolenpark in de Noordzee, waarbij duurzaamheid en innovatie centraal staan. Mijn ervaring met projectmanagement, technische analyse en het leiden van multidisciplinaire teams heeft mij goed voorbereid om bij te dragen aan dergelijke innovatieve projecten.Zou het mogelijk zijn om een gesprek met u te hebben om mijn interesse verder te bespreken en te kijken hoe mijn achtergrond en vaardigheden een waardevolle aanvulling kunnen zijn op het team van FaseGroen?Ik kijk uit naar uw reactie.Met vriendelijke groet,Thomas Bakkerthomas.bakker@email.com06-12345678 

#4 Je bent recentelijk verhuisd en zoekt werk in een nieuwe stad

🖌️Onderwerp: Op zoek naar nieuwe mogelijkheden in de bouwsector in RotterdamHallo Nina,Mijn naam is Mark van den Berg en ik ben recentelijk verhuisd naar Rotterdam. Met mijn achtergrond in bouwkunde en projectmanagement ben ik nu op zoek naar nieuwe kansen in deze regio.De afgelopen acht jaar heb ik gewerkt als projectmanager bij Vastgoedontwikkelaar ABC, waar ik verschillende grootschalige bouwprojecten heb geleid, waaronder het succesvolle "Skyline Tower"-project in Amsterdam. Mijn ervaring omvat het beheren van projectteams, het waarborgen van naleving van bouwvoorschriften, en het efficiënt omgaan met budgetten en deadlines.Nu ik in Rotterdam woon, ben ik zeer gemotiveerd om mijn carrière hier voort te zetten. Heb je misschien enkele openstaande posities of contacten in de bouwsector die me kunnen helpen om een passende functie te vinden? Ik waardeer alle hulp en adviezen die je kunt bieden.Ik voeg ook mijn CV bij zodat je mijn achtergrond en ervaring kunt bekijken.Alvast hartelijk dank voor je tijd en hulp. Ik kijk uit naar je reactie.Met vriendelijke groet,Mark van den Bergmark.vandenberg@email.com0612345678 

#5 Je hebt een specifieke functie op het oog en wilt meer informatie

🖌️ Onderwerp: Vraag over de functie van Projectleider bij RefuerzoHallo Nina,Mijn naam is Anouk Jansen en ik zag recent de vacature voor de functie van Projectleider bij Refuerzo op LinkedIn. Deze rol spreekt me bijzonder aan vanwege mijn uitgebreide ervaring in bouwprojectmanagement en mijn passie voor ruimtelijke ordening.In mijn huidige positie bij Bouwbedrijf De Winter heb ik meerdere grote projecten succesvol afgerond, waaronder het "Groene Wijken"-project, dat gericht was op duurzame stadsontwikkeling. Mijn verantwoordelijkheden omvatten onder andere het aansturen van projectteams, budgetbeheer en het waarborgen van de naleving van wet- en regelgeving.Ik heb enkele specifieke vragen over de Projectleider-rol bij je bedrijf. Kun je me meer vertellen over de belangrijkste verantwoordelijkheden en de samenstelling van het team waar ik mogelijk mee zou werken? Dit zou me helpen om een beter beeld te krijgen van hoe ik mijn vaardigheden en ervaring het beste kan inzetten in deze functie.Alvast hartelijk dank voor je tijd en informatie. Ik kijk uit naar je reactie.Met vriendelijke groet,Anouk Jansenanouk.jansen@email.com0612345678 

#6 Je wilt een onafhankelijke recruiter vragen om hulp bij je zoektocht naar een baan

🖌️ Onderwerp: Op zoek naar nieuwe carrièrekansen in de bouwsectorHallo Linda,Mijn naam is Erik Petersen en ik ben momenteel actief op zoek naar nieuwe carrièremogelijkheden in de bouwsector. Ik kwam jouw profiel tegen en was onder de indruk van jouw expertise als recruiter gespecialiseerd in vastgoed en bouwkunde.Met meer dan tien jaar ervaring als bouwkundig ingenieur, waarvan de laatste vijf jaar als projectmanager bij Architectenbureau Zeta, heb ik uitgebreide kennis opgedaan in het leiden van diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten. Mijn focus ligt op duurzaamheid en innovatie, wat onder andere resulteerde in het behalen van de BREEAM-certificering voor het "Green Towers"-project.Ik ben specifiek op zoek naar nieuwe uitdagingen binnen projectmanagement of bouwtechnisch advies. Kun je me adviseren over mogelijkheden die passen bij mijn ervaring en ambities? Ik ben geïnteresseerd in rollen waarin ik mijn technische vaardigheden kan inzetten en mijn expertise kan uitbreiden.Ik kijk uit naar je reactie en eventuele suggesties die je hebt.Met vriendelijke groet,Erik Petersenerik.petersen@email.com0612345678 

#7Je wilt vragen of er werk beschikbaar is bij een bedrijf

🖌️ Onderwerp: Mogelijke carrièrekansen bij Bouwbedrijf De Gouden HamerHallo Bart,Mijn naam is Emma Jansen en ik ben momenteel op zoek naar nieuwe carrièrekansen binnen de bouwsector. Ik heb veel gehoord over de uitdagende projecten en de innovatieve benadering van Bouwbedrijf De Gouden Hamer, en ik ben geïnteresseerd om te ontdekken of er momenteel mogelijkheden zijn waarin ik mijn ervaring kan inzetten.Met zeven jaar ervaring als projectontwikkelaar en bouwtechnoloog, waarvan de laatste vier jaar bij Architectenbureau Nova, heb ik expertise opgebouwd in het ontwerpen en beheren van duurzame bouwprojecten. Mijn passie ligt bij het integreren van nieuwe technologieën en duurzame praktijken in bouwprocessen, wat resulteerde in het bekroonde "Green Tower"-project.Ik ben vooral geïnteresseerd in rollen waarin ik mijn vaardigheden verder kan ontwikkelen en bij kan dragen aan de voortdurende groei van jullie projecten bij Bouwbedrijf De Gouden Hamer. Zou je me kunnen informeren over eventuele vacatures die momenteel openstaan? Ik ben enthousiast om te horen hoe mijn achtergrond en ervaring kunnen bijdragen aan jullie team.Ik kijk uit naar je reactie en eventuele mogelijkheden die je kunt delen.Met vriendelijke groet,Emma Jansenemma.jansen@email.com0612345678 

Dit vind je ongetwijfeld ook interessant

Klaar voor je volgende opdracht: Laatste vacatures

Bij Refuerzo geloven we in het benutten van jouw volledige potentieel en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden die bij jou passen.Wij zijn altijd op zoek naar getalenteerde professionals die ons team komen versterken! Solliciteer nu of tag iemand die mogelijk geïnteresseerd is.

Zo bereik je een recruiter op LinkedIn (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5926

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.